Door wie

Mijn naam is Esther Berkers.

Mijn hart staat open voor alle mensen en de schoonheid van de mens in zijn verscheidenheid.

Vanaf jonge leeftijd heb ik mij bezig gehouden op het gebied van bewustwording en ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit. Vanaf mijn 26ste levensjaar beoefen ik dagelijks meditatie en dit heeft een grote invloed gehad op mijn bewustwording, onder andere een verdieping en begrip over lichaam, ziel en geest.


Deze interesse heeft mij laten kennis maken met allerlei zienswijzen en technieken. Van onder andere Japans Boeddhisme, meditatie, Shiatsu massage en Traditionele Chinese Geneeskunde, Tibetaans Boeddhisme, het volgen van een studie over de natuurgeneeskunde, hypnotherapie, regressie en reincarnatietherapie en Sjamanisme uit de Andes. Sinds 2012 houd ik mij bezig met Kriya Yoga, een meditatietechniek die zijn oorsprong vindt in India.

Onder de foto de opleidingen die ik tot nu toe gevolgd heb.

Vanaf 2023 houd ik mij bezig met een opleiding Sjamanisme uit de Andes, gelinkt aan de eeuwenoude Inca-traditie. 


In juli 2021 de opleiding afgerond als Internationaal Register Hypnotherapeut aan opleidingsinstituut Hypnoworld in Boxmeer.


In 2010 afgestudeerd als Energetisch Therapeute op HBO-niveau aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Zuid-Nederland in Eindhoven.


In 2003 de opleiding Shiatsu Massage Therapie en Traditionele Chinese Geneeskunde aan de Academie Qing-Bai in Nijmegen afgerond.


Ik ben allereerst begonnen met de opleiding Japanologie aan de Universiteit Leiden en studeerde af op Japans Boeddhisme als doctorandus in de Japanologie. 

Copyright @estherberkers