Zielscontracten

Zielscontracten


Als je je voorstelt dat je als wezen (energetisch wezen, lichtwezen) iedere keer weer geboren wordt in een ander pakketje, het lichaam, en weer sterft, totdat je frequentie zo verhoogd is dat het bewustzijn volledig verschuift.

Dit klinkt voor veel mensen als abracadabra in de oren. Dat is afhankelijk van het bewustzijn waarin je zit. Afhankelijk van in hoeverre je je naar binnen hebt gericht, je processen in jezelf hebt uitgewerkt, en dus je frequentie hebt verhoogd.

Dus alles is energie, trilling, frequentie. Ook je lichaam, maar je bent zoveel groter dan je lichaam. De ziel die je bent heeft een weg te gaan.

 

Bij de sjamanen zeggen ze, je komt van de zon, de centrale zon, en je gaat terug naar de zon. Ze bedoelen geen letterlijke zon, maar ze bedoelen het licht.

Hoe bewuster je wordt, hoe energetischer je werkelijkheid wordt. Hoe meer licht je waarneemt, maar ook hoe meer duister. Licht en duister gaan samen.

 

De ziel die een weg heeft te gaan, zoals iedereen, kan in een bepaald leven in omstandigheden zijn gekomen dat het bepaalde afspraken aangaat met zichzelf, zodat hij of zij zich veilig voelt. 

Bijvoorbeeld: je hebt een dominante vader die perse wilt dat je uitblinkt in sport en je past je hierop aan, of je hebt een dominante moeder en je past je aan, aan haar schoonheidsideaal, en de dochter wordt een beauty-queen die zich langzaam maar zeker laat verbouwen. Haar lichaam verandert en ze wordt zichzelf kwijt.

 

Zielscontracten kunnen heel diepgaan. Het kan zijn dat in een bepaald leven, je beroep wat je het liefste deed, niet meer kon uitvoeren anders werd je vermoord. Zoals bijvoorbeeld in de tijd van de inquisitie.  

Of had je in een leven kinderen en leden jullie honger. En de enige manier van overleven voor jezelf en voor je kinderen is dat je je lichaam verkocht. En dat werd je bestaansrecht. 

 

Dit is een heel kort stuk over een heel groot onderwerp. Maar de essentie van het verhaal is het volgende:

Als je bepaalde zielscontracten met jezelf hebt afgesproken, kan het zijn dat het zich blijft herhalen in meerdere levens. Je komt als het ware niet meer uit die loop. De geschiedenis blijft zich herhalen, in verschillende vormen, maar de essentie blijft hetzelfde.

Omdat je er zelf inzit, is dit natuurlijk moeilijk te zien.

Maar gelukkig is een zielscontract te achterhalen en kun je een andere weg gaan bewandelen, eentje waar je echt voor hier bent gekomen, de oorspronkelijke zielsbestemming.

Copyright @estherberkers