Technologie of creativiteit

Technologie of creativiteitKinderen aan de ontbijttafel met de telefoon, oortjes in, via bluetooth, straling die door alle cellen heengaat. Wifi straling die altijd aanstaat, waarvan we geen rust meer krijgen.

Kinderen tot 7 jaar die met 3 D brillen rondlopen en kleuren en beelden zien die zo ongelooflijk zijn, dat het toch fantastisch is om dat mee te maken en waarin we ons verliezen in de technologie.


Het brein en de cellen van de kinderen zijn in ontwikkeling. Wat gebeurt er als we dit over laten nemen door de technologie die zo fantastisch lijkt, met kleuren en beelden die we niet meemaken in onze dagelijkse werkelijkheid.

Hoe zal het vergaan met onze creativiteit, onze fantasie? Ons ongelooflijk voorstellingsvermogen, de mogelijkheden van creatie en fantasie, van elk kind, dat ook voor elk kind verschillend is. Zoveel kinderen, zoveel verscheidene vermogens en talenten.

Wat gebeurt er als we dit over laten nemen door de technologie, hoe is het gesteld met de fantasie en creatie als de kinderen volwassen worden. Hoe is het gesteld met die cellen van het brein die niet meer gebruikt worden?


Worden we dan langzaam hybride mensen waarbij we onze creativiteit en fantasie verliezen? Als we niet bewust met de technologie omgaan? Als we het wel handig vinden om onze kinderen te entertainen met voortdurende technologie, zonder nog onder het eten contact te maken als gezin, of samen te zitten en sociaal te verbinden, of ons te verbinden met de natuur.


Zullen we bewust omgaan met deze technologische ontwikkelingen, of zullen we ons laten meeslepen in het zogenaamde technologische avontuur? Zodat we langzaam een menselijk ras worden waarbij de fantasie en creativiteit afsterft, omdat we die over laten nemen door de technologie?


Ieder mens heeft invloed en ieder mens maakt verschil.

Voor meer informatie over cellen, neuronen, DNA ontwikkeling in verbinding met technologische ontwikkeling: zie youtube: Gregg Braden.


Copyright @estherberkers